Welke sporten kun je doen in Breda?

Breda telt meer dan tweehonderd verschillende sport- en beweegaanbieders. Dus er is vast en zeker een sport die bij jou past! Vul op de homepage een sport in en kijk welke aanbieders er bij jou in de buurt zijn.  

Weet je nog niet welke sport je wilt doen? Of wil je een nieuwe sport proberen? Kijk dan eens op een van de volgende websites.  

Sport- & Cultuurintro Breda (4 tot 12 jaar)
Als je meedoet met de Sport- & Cultuurintro kun je verschillende sportieve- en culturele activiteiten proberen in de gemeente Breda. De meeste activiteiten zijn gratis en voor sommige activiteiten betaal je een kleine bijdrage. Zo kun je een aantal verschillende sporten proberen. Kijk hier voor meer informatie.

Sporten in de wijk (4-18 jaar)
In veel wijken in Breda organiseren de wijksportcoaches van Breda Actief sportactiviteiten. Wekelijks is er sportaanbod voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. Van voetbal tot basketbal en van urban sports tot kickboksen. Elke week is er wel iets leuks te doen. De activiteiten zijn vrijblijvend en gratis. Kijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is.  

BRESS Bredase Studentensport
Bij BRESS Bredase Studentensport kunnen studenten en medewerkers van Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences kiezen uit een aanbd van meer dan 60 sporten, van fitness tot zwemmen en van boulderen tot yoga. Op vertoon van je BRESS sportkaart kun je gebruik maken van het uitgebreide aanbod in het BRESS Sportcentrum, maat ook met korting terecht bij een van de sportpartners in Breda. 

Sportwijzer NOC*NSF
Wil je weer beginnen met sporten? Of ben je nieuwsgierig naar andere sporten, maar weet je niet zo goed welke sport je wilt uitproberen? Doe dan de NOC*NSF sportwijzer om te kijken welke sport bij jou past. 

Seniorensport
Zorg voor elkaar Breda organiseert allerlei soorten bewegingsactiviteiten en programma's: overdag en verspreid over de stad. Dit doet zij onder naam Fit for Life: een leven lang bewegen. Fit For Life biedrt allerlei bewegingsactiviteiten in groepsverband voor senioren en mensen met beperkingen, aangepast aan hun mogelijkheden en wensen. Kijk hier voor meer informatie.