Deltalent: door talent, voor talent

Deltalent is een initiatief van het ROC West-Brabant. Deze organisatie biedt sporttalenten tussen 11 en 18 jaar in de Delta (West Brabant en Zeeland) de mogelijkheid hun talenten te kunnen ontwikkelen van regionaal naar nationaal niveau. Dit door middel van extra trainingen en begeleiding door toptrainers. Hierbij is er nadrukkelijk aandacht voor een goede relatie tussen onderwijs en sport. De talenten kunnen gewoon op hun eigen school blijven en bij de eigen vereniging blijven sporten.

Talenten hoeven bij Deltalent geen contributie te betalen. Het is wel de bedoeling dat ze supporters gaan verzamelen voor € 20,28 per jaar. De opbrengsten komen volledig ten goede aan Deltalent en worden dus besteed aan verdere talentontwikkeling. Voor de supporters worden talenten supportersdagen georganiseerd, ze ontvangen de nieuwsbrieven en kunnen meeprofiteren van allerlei acties van sponsoren.

Omdat talenten ook wordt geleerd om te gaan met de sponsoren en supporters, kunnen talenten zich niet alleen sportief ontwikkelen, maar ook sociaal en commercieel. 

Meer informatie vind je op de website van Deltalent.