Jeugdsportfonds Breda

Het Jeugdsportfonds Breda, zodat alle kinderen kunnen sporten!

In Breda groeien ruim drieduizend kinderen op in armoedegezinnen. Om deze kinderen de kans te bieden bij een vereniging te sporten, is het Jeugdsportfonds Breda in het leven geroepen. Dit fonds betaalt voor kinderen t/m 17 jaar de contributie aan de sportvereniging.

Hoe werkt het?
Kinderen worden aangemeld door een leerkracht, CJG'er op school of een hulpverlener die het gezin goed kent. Je kunt je kind niet zelf aanmelden, maar je kunt natuurlijk wel bij de professionals in jouw omgeving aangeven dat je gebruik wilt maken van het fonds. Geef aan dat jij via deze intermediair een aanvraag wilt indienen voor jouw kind. Kennen zij het fonds niet? Geef de website door als informatiebron of laat hen contact opnemen met het Jeugdsportfonds Breda.

Wat krijg je?
Bij het indienen van de aanvraag geef je een aantal dingen door. Dat doe je met de ouderkaart. Print de kaart uit en neem deze mee naar de intermediair. Het fonds betaalt vervolgens (een deel van) de contributie aan de sportvereniging. Ook krijg je waardebonnen voor materialen die nodig zijn om de sport te beoefenen. In totaal mogen de contributie en materialen per kind € 225,- per jaar kosten. Heb je meerdere kinderen? Geen probleem, voor elk kind kan een aparte aanvraag worden ingediend.

Jeugdcultuurfonds Breda
Behalve voor sport, heeft Breda ook een fonds voor cultuur. Via dezelfde intermediar kun je ook een aanvraag indienen bij het Jeugdcultuurfonds in Breda. Een aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds voor lidmaatschap en materiaal mag maximaal € 425,- bedragen.

Meer weten?
Heb je nog vragen over het Jeugdsportfonds Breda? Kijk op de website van het fonds of mail: consulent@jeugdsportfonds.nl.
Wil je meer weten over het Jeugdcultuurfonds Breda? Klik dan hier.