Sportgala Breda

Een evenement waar sporters in het zonnetje worden gezet!

Tijdens het Sportgala Breda wordt teruggekeken op de topsportprestaties van het afgelopen jaar. Er zijn awards te winnen in verschillende categorieën: de sportman of -vrouw van het jaar, het sporttalent van het jaar, de sportploeg van het jaar en de beste aangepast sporter van het jaar.

Een deskundige en onafhankelijke jury nomineert per categorie drie kandidaten en wijst de winnaars aan. Alle genomineerden moeten óf woonachtig zijn in Breda óf lid zijn van een Bredase sportvereniging. De genomineerden kiezen op de avond van het gala een winnaar uit hun midden. Deze sporter ontvangt van de wethouder sport van de gemeente Breda de Prijs der Sporters. Deze wisseltrofee mag hij of zij een jaar houden en wordt het volgend jaar opnieuw uitgereikt.

Terugblik op het Sportgala Breda 2015

Ook het afgelopen jaar hebben veel sporters prachtige prestaties geleverd. Op regionaal niveau, maar vooral ook op landelijk en internationaal niveau. Tijdens de feestelijke 25e editie van het Sportgala Breda op 29 januari 2016 zijn awards uitgereikt aan de sporttalenten, de sportman, de sportvrouw, de sportploeg en aan de sporter met beperking van het jaar 2015.

 

De winnaars van het Sportgala Breda 2015:

Sporttalent vrouwelijk: Marije van der Mast

Sporttalent mannelijk: Julian Prins

Sporter met een beperking: Luna Jansen

Sportvrouw: Anouk Vetter

Sportman: Roy Meyer

Sportploeg: damesteam BHV Push

Prijs der sporters: Anouk Vetter