Aangepast sporten

Sportloket West-Brabant

In Breda en omstreken zijn er ook voor mensen met een beperking volop mogelijkheden om te sporten of te bewegen. 

Voor het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit kun je terecht bij het Sportloket West-Brabant. 

Kijk voor meer informatie over het sportaanbod op de website van het sportloket West-Brabant

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een project waarbij leerlingen uit het regulier onderwijs ervaren hoe het is om te leven met een beperking. (S)Cool on Wheels biedt gratis lesmateriaal aan de groepen 7 en 8 over gehandicaptensport, doorzettingsvermogen en durf. Thema’s die scholen graag willen meegeven aan leerlingen tijdens hun basisschooltijd, thema’s die voor sporters met een handicap van groot belang zijn.

Het ongehinderd beoefenen van je passie, je sport is helaas niet altijd vanzelfsprekend. (S)Cool on Wheels zorgt ervoor dat leerlingen een keer kunnen beleven hoe dit is. Scholen die hieraan deelnemen krijgen gratis een trainer ter beschikking om één dagdeel met de leerlingen aan de slag te gaan. Er wordt een stukje theorie behandeld, maar de beleving staat voorop! De leerlingen gaan dus ook in de praktijk aan de slag om te ervaren hoe het is om lichamelijk beperkt te zijn. Spelen in een rolstoel, blind een parcours afleggen en spelen met een rinkelbal zijn onderwerpen die de leerlingen zelf gaan ervaren.

Scholen kunnen zich opgeven voor dit project voor de leerlingen die in groep 7 en 8 zitten. Deelname is geheel gratis! Wil je als school deelnemen of wil je meer informatie, dan kun je een mail sturen naar j.van.gurp@breda-actief.nl.

Vermeld bij aanmelding de volgende gegevens: 

-          Naam van de school

-          Groepen die willen deelnemen in 2018/2019

-          Contactpersoon

-          Email contactpersoon

-          Telefoonnummer contactpersoon

Geef snel jouw groep 7 of groep 8 op voor deze onvergetelijke ervaring!