Sporten met een beperking

In Breda en omgeving zijn er ook voor mensen met een beperking volop mogelijkheden om te sporten of te bewegen. Voor het vinden van een passende sport of activiteit kun terecht bij het Sportloket West-Brabant. De gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal werken samen in dit sportloket. Sinds 2018 werkt het Sportloket West-Brabant onder de landelijke noemer 'Uniek Sporten'.

Ben je benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulpmiddelen? Dan kun je contact opnemen met Uniek Sporten Brabant.

Werkwijze West-Brabant (Breda en omgeving)  

Heb jij een beperking en wil je graag sporten?
Mogelijk vraag jij je af of er een sport is die jij zou kunnen beoefenen. Misschien wil je een beweegadvies of zit je met vragen over bijvoorbeeld financiële ondersteuninghulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Uniek Sporten Brabant helpt je bij al dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen. 

Voor wie is Sportloket West-Brabant?
Sportloket West-Brabant is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren tot 65 jaar met een beperking. Het gaat hierbij om mensen met een auditieve (doof/slechthorend), lichamelijke, verstandelijke, psychische, visuele (blind/slechtziend) en/of meervoudige beperking en om mensen met niet aangeboren hersenletsel, chronische aandoening of gedragsproblematiek.

Hoe werkt het Sportloket?

  • Maak een afspraak met de sportcoach
  • We bespreken je wensen en mogelijkheden
  • Dan gaan we op zoek naar een passende beweegactiviteit
  • We maken een keuze uit de mogelijkheden
  • En dan: samen aan de slag
  • Na een maand hebben we weer contact
  • Of maak gebruik van de website.

Heb je als sportaanbieder ondersteuning nodig?
Sportloket West-Brabant begeleidt en ondersteunt sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs en de zorg. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.