Aangepast sporten

In Breda en omgeving zijn er ook voor mensen met een beperking volop mogelijkheden om te sporten of te bewegen. Voor het vinden van een passende sport of activiteit kon je voorheen terecht bij het Sportloket West-Brabant. Sinds 2018 is het Sportloket West-Brabant gaan  samen werken  met het landelijke Uniek Sporten.

Ben je benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulpmiddelen? Dan kun je contact opnemen met Uniek Sporten Brabant.

Uniek Sporten Brabant  

Heb jij een beperking en wil je graag sporten?
Mogelijk vraag jij je af of er een sport is die jij zou kunnen beoefenen. Misschien wil je een beweegadvies of zit je met vragen over bijvoorbeeld financiële ondersteuninghulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Uniek Sporten Brabant helpt je bij al dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen. 

Voor wie is Uniek Sporten Brabant?
Sportloket West Brabant is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren tot 65 jaar met een beperking. Het gaat hierbij om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke-, verstandelijke-, psychische-, visuele- (blind/slechtziend) en/of meervoudige beperking en om mensen met niet aangeboren hersenletsel, een chronische aandoening of gedragsproblematiek.

Hoe werkt Uniek Sporten Brabant?

  • Maak een afspraak met de sportcoach
  • We bespreken je wensen en mogelijkheden
  • Dan gaan we op zoek naar een passende beweegactiviteit
  • We maken een keuze uit de mogelijkheden
  • En dan: samen aan de slag
  • Na een maand hebben we weer contact
  • Of maak gebruik van de website.

Heb je als sportaanbieder ondersteuning nodig?
Uniek Sporten Brabant begeleidt en ondersteunt sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs en de zorg. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.