Wekelijks samen wandelen tijdens de Wandel Challenge West-Brabant

Geplaatst op zondag 2 mei

Dit voorjaar organiseert Uniek Sporten West-Brabant de Wandel Challenge. Vier tot vijf maanden lang, iedere week wandelen vanuit verschillende locaties door heel de regio. Met deze wandeluitdaging wordt iedereen op een gezellige manier aangemoedigd om in beweging te komen!

De Wandel Challenge West-Brabant is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mensen op een laagdrempelige manier een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Gedurende 20 weken wordt er wekelijks samen gewandeld vanaf verschillende locaties, samen met professionals zoals fysiotherapeuten en wandeltrainers. De bedoeling is dat de conditie van de deelnemers langzaam opgebouwd wordt. Met als doel om beter en langer te kunnen wandelen.

Samen wandelen
Deze Challenge is voor iedere Brabander die actiever wil worden, gezondheidswinst wil boeken of de conditie wil verbeteren. Ook voor iedereen met naweeën van corona, diabetes of COPD zijn deze starterswandelingen geschikt! Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. Naast het opbouwen van conditie, speelt gezelligheid een belangrijke rol. Juist de gezelligheid motiveert om te blijven wandelen!

Wandelgroepen
In West-Brabant wordt er elke week vanuit meerdere locaties in verschillende gemeenten gewandeld. Begin mei starten de eerste wandelgroepen en iedere locatie start met een vrijblijvende kennismakingswandeling. Zo ervaren deelnemers of het iets voor ze is.

Aanmelden
Kijk voor de startlocaties en aanmelden op www.unieksporten.nl en kies de gewenste gemeente. Hier vind je de actuele informatie per gemeente. Voor algemene vragen neem contact met op via 076 523 3555 of stuur een e-mail naar westbrabant@unieksporten.nl

Samenwerking
De Wandel Challenge West-Brabant is een samenwerking van paramedische centra, Uniek Sporten West Brabant, Star-shl, Diabetesvereniging Nederland en de Huisartsenzorggroepen en -praktijken.www.unieksporten.nl 

Naar het nieuwsoverzicht