Aanscherping maatregelen voor sport

Geplaatst op dinsdag 29 september 2020

Op 28 september zijn nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen hebben ook consequenties voor sport- en beweegaanbieders zoals sportverenigingen, zwembaden en fitnessclubs.

Vanuit de gedachte dat sport en bewegen bijdraagt aan de weerbaarheid van mensen, kan iedereen gelukkig blijven sporten, ook in competitieverband. Het doel van de maatregelen is om sportbeoefening door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen.

Voor sport gelden de volgende maatregelen:

  • Alle sportkantines gaan dicht, ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.
  • Wanneer de exploitant een vergunning heeft om een ‘gewoon’ restaurant te drijven, gelden de algemene horecamaatregelen. Voor sporters geldt dan toch dat ‘nazitten’ niet de bedoeling is.
  • Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) worden toegelaten.
  • Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Hetzelfde geldt voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters.
  • ‘Rij-ouders’ van jeugd t/m 17 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten.
  • Sportbeoefening valt niet onder de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
  • Alle andere al bestaande richtlijnen en aanwijzingen zoals de meldplicht, blijven van kracht.

Deze maatregelen gaan in op 29 september om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot 20 oktober a.s.

Voor actuele informatie en een uitgebreide Q&A over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij je naar:

 

Downloads

Naar het nieuwsoverzicht