Update: verruiming sportmogelijkheden vanaf 11 mei

Geplaatst op woensdag 27 mei

Op 6 mei heeft het kabinet een aantal verruimingen op het gebied van sport bekendgemaakt.

Voor de leesbaarheid van deze update beperken wij ons tot de maatregelen die vanaf 11 mei gelden.

Vanaf 11 mei geldt:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.
  • Sporthallen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven voorlopig gesloten.

Voorwaarden en aandachtspunten
Waar moet je rekening mee houden als je een sport- of beweegactiviteit in Breda wilt organiseren? 

  • De actuele noodverordening van de veiligheidsregio en evt. aanvullende richtlijnen vanuit je sportkoepel.
  • Door de gemeente Breda is een lokaal protocol opgesteld, waarin staat onder welke voorwaarden georganiseerd sportaanbod mogelijk is.
  • Het protocol Verantwoord sporten van NOC*NSF bevat algemene richtlijnen voor organisatie van sportaanbod.
  • In vragen en aandachtspunten sport Breda zijn de vragen die aan de gemeente Breda zijn gesteld samengevat.   

Onderaan de pagina staan links naar deze documenten.

Als je nog andere vragen hebt over het organiseren van sport- of beweegaanbod, dan kun je deze stellen via sportbeleid@breda.nl of contact opnemen met de verenigingsadviseurs van MOOIWERK Breda.

Testen van jeugdtrainers
Vanaf 6 mei is het mogelijk om jeugdtrainers te laten testen bij de GGD. Voorwaarde hierbij is dat men klachten moet hebben die kunnen passen bij Corona: koorts, hoesten, kortademigheid, spierpijn, zonder koorts. Bij koorts blijf je thuis tot je 24 uur volledig klachtenvrij bent. Aanmelden kan door te mailen naar: coronatestzorg@ggdwestbrabant.nl of te bellen naar 085-0785810. Zie voor meer informatie: https://www.ggdwestbrabant.nl/professionals/coronatestzorg.

Openstelling zwembaden
Per 11 mei mogen ook de zwembaden weer worden opengesteld. Dit is wel aan voorwaarden gekoppeld, waaronder de 1,5 meter richtlijn. Vanaf 13 mei zal zwembad Sonsbeeck weer open zijn voor zwemlessen en banenzwemmen. Vanaf eind mei is ook zwembad Wolfslaar weer geopend voor banenzwemmen en - bij mooi weer - voor recreatief zwemmen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kijk op de site van het zwembad voor de voorwaarden en openingstijden.  

Algemene informatie
Voor algemene informatie, tips en adviezen over sport en het coronavirus verwijzen we je graag naar de website van jouw bond of een van de volgende pagina’s: 

Downloads

Naar het nieuwsoverzicht