Recordaantal Bredase teams tijdens Cruyff Courts kampioenschappen

Geplaatst op maandag 1 april 2019

Het jaarlijkse Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap is in volle gang. Het is hét internationale voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van basisscholen in Nederland. Dit jaar doet een recordaantal van maar liefst 55 teams mee in Breda! Ze strijden tijdens de stadsfinales op woensdag 3 en 10 april voor een plekje in de landelijke halve finale, die dit jaar door Breda Actief in Breda wordt georganiseerd.

Bredase kampioenen
De 37 jongensteams kwamen de laatste twee woensdagen van maart in actie tijdens de voorrondes. Op de Cruyff- en NAC-trapveldjes verspreid over vier locaties in Breda gingen 8 teams door naar de volgende ronde. Zij strijden op woensdag 10 april om de felbegeerde titel ‘Kampioen van Breda’. Van de in totaal 55 teams zijn er maar liefst 18 meidenteams! Zij spelen op woensdag 3 april de stadsfinale, in de hoop om de nieuwe meidenkampioen van Cruyff Courts 6 vs 6 te worden.

Het vervolg van de strijd
Tijdens de stadsfinales van de meiden en de jongens, komt pannakoning Nasser El Jackson een toffe openingsact opvoeren. Hij is daarna nog aanwezig om de jeugd stoere straatvoetbal trucs te leren. Aan het einde van elke finale, komen er twee winnaars uit de bus. Deze twee meiden- en twee jongensteamsgaan door naar de landelijke halve finale die dit jaar in Breda plaatsvindt. Winnen ze daar? Dan staat de finale in Nijmegen op het programma!

Sportiviteit en respect
'Heb respect voor de ander’, één van de 14 regels van Johan Cruijff, staat centraal in dit kampioenschap. Zo wordt niet alleen het team dat het beste scoort beloond, maar kan het sportiefste team ook met de eer strijken door de Respect Award te winnen. De sportiefste meiden- en jongensteams van de stadsfinale in Breda winnen een rondleiding door het stadion van NAC Breda!

Publiek gezocht
Iedereen is welkom om te komen kijken naar de stadsfinales en de halve finale in Breda!

  • Stadsfinale meiden: woensdag 3 april, van 13.15 tot 17.00 uur op Cruyff Court Hoge Vucht.
  • Stadsfinale jongens: woensdag 10 april, van 13.15 tot 17.00 uur op Cruyff Court Haagse Beemden.
  • Halve finale jongens en meiden: zondag 26 mei op Cruyff Court Hoge Vucht.

Meer informatie
De organisatie van de Cruyff Court kampioenschappen in Breda ligt dit jaar in handen van Breda Actief in samenwerking met Teamplay@NAC, Jeugdwerk Surplus en Grote Broer & Zus Breda. Iedereen die meer informatie wil over het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap kan contact opnemen met Jaap van Loon door te mailen naar j.van.loon@breda-actief.nl of te bellen naar 076 – 52 33 555.

 

Naar het nieuwsoverzicht