Deze West-Brabantse plaatsen doet de Vuelta aan in 2020

Geplaatst op donderdag 21 februari 2019

In de Grote Kerk van Breda maakte de organisatie van de Ronde van Spanje woensdag 20 februari de routes bekend van de drie etappes die in Nederland plaatsvinden.

De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland. In augustus 2020 kunnen we het peloton van La Vuelta verwelkomen. En dat is bijzonder! Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje.

Maar liefst drie dagen lang koersen de renners door het Nederlandse landschap, waarbij de provincies Utrecht en Noord-Brabant centraal staan.

Tijdens de laatste etappe op Nederlands grondgebied staat het West Brabantse Landschap in de schijnwerpers.

Na de start op zondag vanuit het historische Kasteel van Breda, trekt het peloton door de provincie. De renners komen daarbij oog in oog met de Brabantse Wal; kenmerkend voor het landschap van West-Brabant. Er wordt gefietst door de bakermat van de Nederlandse wielersport, zoals St. Willebord, Alphen Chaam en Hoogerheide (bekend om de cyclocross wedstrijden). Na 194 kilometer trekt het peloton weer door Breda om de laatste meters af te leggen in Nederland. Voor het Chassé theater ligt de eindstreep; dan weten we wie de winnaar is van de derde etappe.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Facebook en Twitter kanalen of de website LaVueltaHolanda.com

Naar het nieuwsoverzicht