Speelschema van Champions Trophy bekend

Geplaatst op donderdag 15 maart 2018

Vandaag heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) het speelschema bekendgemaakt van de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 voor herenteams. Het toernooi vindt van 23 juni tot en met 1 juli plaats in Breda. Naast gastland Nederland, nemen Argentinië, Australië, België, India en Pakistan deel.

De KNHB maakte ook bekend dat tijdens de Champions Trophy ook een invitatietoernooi voor dames wordt gespeeld. Aan dit toernooi nemen de nationale teams van China, Japan, Spanje en Nederland deel. De damesteams spelen hun wedstrijden van 26 juni tot en met 30 juni.

Nederland elke dag in actie
Doordat de KNHB beide toernooien gecombineerd heeft, is het publiek in Breda elke speeldag verzekerd van een wedstrijd van een van beide Nederlands elftallen. Op dinsdag 26 juni en zaterdag 30 juni spelen zowel het Nederlands Elftal Dames als het Nederlands Elftal Herene een wedstrijd. De Champions Trophy 2018 begint op zaterdag 23 juni om 14.00 uur met een echte hockeyklassieker: India-Pakistan (heren). Maandag 25 juni is een rustdag voor zowel de dames- als de herenteams, op deze dag worden er geen wedstrijden gespeeld. 

Hockey zien en beleven
Het tijdelijke hockeystadion heeft straks een capaciteit van ruim 8500 toeschouwers. Het publiek kan rond de wedstrijden terecht in het promodorp dat gebouwd wordt op de velden van BH&BC Breda. Voor de jonge bezoekers wordt een speciale Kids City ingericht. 

In aanloop naar het toernooi organiseren Breda en BrabantSport verschillende activiteiten, waardoor inwoners op allerlei manieren kennis kunnen maken met de hockeysport. Zo is er in mei een Urban Hockey Tour en een Urban Sports week in juni. 

Meer informatie over het wedstrijdprogramma, de kaartverkoop of de aanmelding van vrijwilligers vind je op hockey.nl/championstrophy.

Naar het nieuwsoverzicht