Team Breda: op naar de winst

Geplaatst op donderdag 9 maart 2017

Het college legt met de nieuwe sportvisie ‘Team Breda’ de sportambities neer voor de periode 2017-2030. De gemeente wil samen met inwoners, organisaties en verenigingen de ambities oppakken en uitvoeren.

Ruimte voor topsport en talentontwikkeling, een sportleerbedrijf, meer mogelijkheden voor bewegen in de openbare ruimte, stimuleren van sportevenementen en de zorg voor vitale sportverenigingen zijn enkele belangrijke speerpunten voor de toekomst. ‘Team Breda’ geeft een vergezicht tot 2030. Dat biedt continuïteit en zorgt ervoor dat kansrijke initiatieven ook daadwerkelijk van de grond kunnen komen.

Wethouder Paul de Beer van Sport: “Bewegen geeft energie en zorgt ervoor dat mensen ook op andere vlakken profiteren. Niet alleen voor individuen, ook voor groepen, instellingen en bedrijven bieden sport en bewegen enorme impulsen. Een sportieve stad bruist, inspireert, straalt passie en bevlogenheid uit, verbindt, zorgt voor cohesie, maakt trots en daagt uit tot grootse prestaties. Iedereen heeft het recht om zijn of haar sportplafond te ontdekken. Met deze visie ‘Team Breda’ gaan we dat samen met de stad en de sportverenigingen realiseren.”

 

Downloads

Naar het nieuwsoverzicht