Swim to Fight Cancer Breda

Zondag 12 september

Swim to Fight Cancer Breda werd voor de allereerste keer in 2019 georganiseerd met succes. Het bleek een prachtig zwemevenement dat past bij een stad als Breda. Daarom gaat de organisatie aan de slag om er in 2021 wederom een succesvolle editie van te maken. Samen opstaan tegen kanker.

Op zondag 12 september 2021 vindt de 2e editie plaats. Dit jaar wordt uitgeweken naar Zwembad De Kuil in Breda-Prinsenbeek. Een prachtige plas met alle voorzieningen waar wij zeker een mooi evenement kunnen houden.

Natuurlijk blijven de Haven en de singels van binnenstad Breda onze “thuishaven”. De huidige situatie dwingt ons echter te kiezen voor een overzichtelijke en controleerbare omgeving. En wat zijn we blij en dankbaar dat we dit jaar van de gastvrijheid van De Kuil gebruik mogen maken! En...in 2022 zijn we weer terug naar de binnenstad van Breda. Beloofd! 

Eén event, voor jong en oud. Samen tegen kanker!
Zie jij het al voor je? Zwemmend in het water, de DJ met zijn lekkere beats, jij met je gedachten bij de mensen waarvan je houdt, voor wie je zwemt? Het publiek dat langs de kant van het water jou aanmoedigt en joelt om het vooral nog even vol te houden? En dat jouw familie en vrienden klaar staan bij de finish om je te ontvangen? Wij hebben het gezien en mogen ervaren bij de eerste editie. Het is echt een event met een lach en een traan. En ook deze 2e editie wordt voor iedereen een dag die je niet snel gaat vergeten. Daar wil je toch gewoon bij zijn?

Kinderen zwemmen niet gelijk met de volwassenen
Niet alleen de volwassenen krijgen de kans te zwemmen tegen kanker, ook de jeugd krijgt wederom een plek in het water. De Junior Swim vindt ook plaats in de Kuil. Echter zwemt de jeugd dit keer niet gelijktijdig met de volwassenen en kunnen zowel ouders als hun kinderen mee doen aan Swim to Fight Cancer Breda. 

Voor de Junior Swim hebben we twee afstanden namelijk die van 250 meter en van 500 meter. Bij de finish helpen vrijwilligers alle deelnemers veilig uit het water en kan iedereen  lekker douchen en krijgen ze iets lekkers te eten van ons. Je kunt voor zowel de Swim als voor de Junior Swim kiezen om het zwemmen in teamverband (4 - 8 deelnemers) te doen of als individuele deelnemer. Alle deelnemers (jong en oud) laten zich doneren. De opbrengst gaat 100% naar wetenschappelijk kankeronderzoek geselecteerd door Fight Cancer onder toezicht van KWF. Tijdens ons zwemevent kan je wat eten en drinken kopen en is er muziek en een DJ op het evenemententerrein die ervoor zorgen dat het event een ware belevenis wordt.

Kijk voor meer informatie over het programma, organisatie en sponsormogelijkheden op de website van Swim to Fight Cancer Breda.

Naar het evenementenoverzicht