Samen in Beweging

Vind je het lastig om te gaan bewegen, heb je moeite met bewegen of wil je juist fitter worden? Dan is Samen in Beweging wat voor jou!

Samen in Beweging is een project waarin Gemeente Breda, opleiding fysiotherapie van Avans Hogescholen, Breda Actief en beweegaanbieders in de wijk samenwerken om 55-plussers te stimuleren om te bewegen.

Regelmatig bewegen geeft een voldaan gevoel en samen bewegen is bovendien erg gezellig! Het project bestaat uit twee onderdelen: een beweegtest, gevolgd door een beweegprogramma van acht weken waarin je elke week kennis kunt maken met een beweegmogelijkheid in je wijk.

Beweegtest
Tijdens de beweegtest wordt er gekeken naar je dagelijkse bewegingen op het gebied van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De test wordt op jou afgestemd, ook als je mogelijkheden beperkt zijn (geworden). Juist dan ben je van harte welkom! De beweegtest vindt plaats op vrijdag 15 november 2019 bij My Life Breda (Zandoogjes 15 in Breda).

De beweegtest wordt afgesloten met een persoonlijk gesprek. Je wordt dan geinformeerd over beweegmogelijkheden bij jou in de buurt. Weet je nog niet waar jouw interesses liggen? Doe dan mee met het beweegprogramma, om kennis te maken met verschillende vormen van bewegen!

Beweegprogramma
Tijdens het beweegprogramma probeer je verschillende beweegmogelijkheden. Het programma duurt 8 weken waarin je samen elke week een andere beweegvorm doet, bij een sportaanbieder bij jou in de buurt. Zo ontdek je wat je leuk vindt, maar het is ook heel gezellig om dit samen met buurtgenoten te kunnen doen.

Samen in beweging
Het project Samen in Beweging wordt elk jaar in een ander Bredaas gebied opgestart. Dit jaar is het speciaal gericht op wijkbewoners van Haagpoort, Heilaar, Tuinzigt en Westerpark.

Meer informatie
Iedere 55-plusser kan gratis deelnemen aan de Beweegtest, door aan te melden via www.breda-actief.nl/beweegtest.
Heb je nog vragen? Stuur en mail naar sameninbeweging@breda-actief.nl of bel 076-5233555.

Naar het activiteitenoverzicht