Wandel Challenge

 Uniek Sporten West-Brabant heeft zich ook dit jaar weer aangesloten bij de Wandel Challenge.

De Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een laagdrempelige manier mensen een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Gedurende 20 weken wordt er wekelijks samen met wandeltrainers, vrijwilligers en professionals (zoals huisartsen of fysiotherapeuten) op verschillende locaties rondom Breda gewandeld. Het doel is om beter en langer te kunnen wandelen, ook voor mensen met diabetes of COPD.

Wandelgroepen in Breda

In Breda wordt er elke week vanuit vijf verschillende locaties gewandeld. "Iedereen kan meelopen", licht Claudia Rens, beweegcoach Uniek Sporten West-Brabant, toe. "Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. Het is dus niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. De bedoeling is dat er na deze 20 weken 3 kilometer kan worden gelopen. En dat gaat lukken! Dit mag natuurlijk ook 5 of 10 kilometer worden!"

Er wordt niet alleen een betere conditie opgebouwd, gezelligheid speelt ook een belangrijke rol. "Juist de gezelligheid die erbij komt kijken, motiveert om te blijven trainen!" aldus Claudia.

Meedoen

Er is nog steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen. Kijk voor de wekelijkse wandelmomenten en startlocaties op www.breda.unieksporten.nl. De deelnemers van de Wandel Challenge kunnen ook meedoen aan het grote landelijke wandelevenement op 28 september 2019. Daar wandelen ze de laatste kilometers van de Challenge samen met alle deelnemers uit het land.

Naar het activiteitenoverzicht