The floor is Yours

Het breakdanceproject ‘The Floor is Yours’ start dit najaar weer op zeventien plaatsen door heel Nederland. In Breda is de eerste van tien lessen breakdance voor kinderen (groep 5 tot en met 8) op 24 september. De lessen in Breda zijn gratis en worden aangeboden door Nieuwe Veste en het Jeugdfonds Sport & Cultuur (kosten elders € 25,=). De afsluiting is in de week van 3 december. De lessen worden na schooltijd gegeven door bekende breakdancedocenten. Ook kinderen die niet op een school zitten waar de lessen worden gegeven, mogen daaraan meedoen. Na deze lessen kunnen kinderen doorgaan met breakdancen bij een dansschool. Als daar thuis geen geld voor is, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. Wereldkampioen breakdance Lorenzo Caboni en dansleraar Redo zijn de ambassadeurs van ‘The Floor is Yours’.

De lessenreeks wordt afgesloten met een ‘City versus City Battle’. Dan kunnen leerlingen uit alle steden de moves laten zien die ze hebben geleerd én zij maken kennis met breakdancers uit heel Nederland. Een deskundige jury bepaalt welke groep de winnaar is van het seizoen. 

Indeling en informatie over docenten volgen na inschrijving. Op basis van de inschrijvingen wordt er een groepsindeling gemaakt per wijk of school. Vragen? Stuur dan even een e-mail naar breda@jeugdfondscultuur.nl of bel naar 06 – 14387291.

‘The Floor is Yours’ is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de Nederlandse Breakdance League en Mad Skills.

 

 

 

Naar het activiteitenoverzicht