Gemeenten samen aan de slag voor sporters met een beperking

Geplaatst op vrijdag 23 juni 2017

50.000 mensen meer laten bewegen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Dat is de ambitie van zeven gemeenten die in West-Brabant samenwerken op het gebied van aangepast sporten.

Deze samenwerking is op donderdag 22 juni ondertekend tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over het programma Grenzeloos actief. Breda Actief heeft vanuit Sportloket West-Brabant geholpen bij de totstandkoming van deze samenwerking.

Samenwerking

De sportdeelname van mensen met een beperking blijft achter bij die van mensen zonder beperking. Daarnaast is voor mensen met een beperking het vinden van een passend aanbod dichtbij huis niet altijd vanzelfsprekend. Daarom hebben de gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Roosendaal en Oosterhout de handen ineengeslagen.

De samenwerkende gemeenten willen in drie jaar tijd 50.000 mensen met een beperking meer laten bewegen. Deze ambitie werd geuit door gedeputeerde Henri Swinkels tijdens de voorlichtingsbijeenkomst voor West- Brabantse wethouders, beleidsambtenaren, zorgorganisaties, patiëntenverenigingen en andere instanties.

Grenzeloos actief

Het sport- en beweegbeleid Grenzeloos actief is opgezet door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). Doel is een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, zodat iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang.

Meedoen

Wil je als sportvereniging of organisatie ook mensen met een beperking helpen meer te laten bewegen? Neem dan contact op met het sportloket via info@sportloketwestbrabant.nl of 076 52 33 555.

Naar het nieuwsoverzicht